bloggtankar

Here we go again, Bättre konflikthantering behövs.


skrivet den 16 aug av Angel, klockan:09:51

Kul med så mycket respons på förra inlägget, framförallt så många genomtänkta och kloka kommentarer.
Men tyvärr så fortsätter mediadrevet på allt vad hundar heter, denna gång är det en ”Kamphund som bitit en häst”
http://dagbladet.se/nyheter/njurundamatfors/1.2253168-hund-attackerade-hast

Man kan längre ner i artikeln läsa om att hästen turligt nog klarat sig oskadd men hunden blivit skadad.
Det handlar inte om tur, det handlar om att hunden inte bitit!!!
Att jaktlusten triggas igång och hunden ger sig efter en häst är inget ovanligt och har inget med aggression eller farliga hundar att göra. Är precis lika ofta en Jack Russel ell dylikt som är boven i dramat.
Det är oförsvarbart att en del ägare har så dålig tillsyn & ledarskap att det händer, det får inte hända men det har INGET med aggression eller kamphundar att göra.

 

Jisses man måste ju skilja på äpplen och päron, det är stor skillnad på en hund där ägaren har dåligt ledarskap och en sk farlig hund. Det är absolut inte ok med några som helst incidenter men detta kunde precis lika gärna vart vilken typ av hund som helst.

 

Jag tycker det är mycket tråkigt att inte SKK går ut mer i media och bemöter alla skriverier på ett vettigt sätt, vi behöver en bättre konflikthantering i media. Annars kommer vi pga tidningarnas nyhetstorka och div politikers valfläsk snart att ha problem på riktigt. Om SKK kunde gå ut och poängtera att det dels finns anledningar till varför man ska vara noga i val av ras och uppfödare och skillnaden mellan olika hundar. Jag står för vad jag skrev tidigare, vissa hundar är helt enkelt inga nybörjarhundar och bör inte sitta i händerna på gröna ägare. De ska vara hos mer erfarna ägare som vet hur man får ett fullgott ledarskap över sin hund och vad en sån hund kräver och innebär.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt