bloggtankar

Det handlar ju om ledarskap


skrivet den 09 aug av Angel, klockan:08:27

Så har ytterligare en Rottweiler utmålats som ”mördarhund”
http://www.expressen.se/Nyheter/1.2090233/hunden-at-pa-min-arm

 

Och den bitna kvinnan talar nu som expertvittne om att dylika hundar inte borde få finnas. Det är så sjukt, visst tusan är det inte ok att en sån olycka sker och i detta fallet har ju kvinnan blivit svårt biten och jag lider med henne angående det.
Men det är liksom inte hundarna som är problemet, problemet är att de återfinns hos ovana, otrygga och oengagerade ägare som inte ser till eller för den delen har kompetens nog att grundlägga ett fullgott ledarskap över sina hundar.
Det går ju inte att sticka under stol med att det är än viktigare med denna typ av hund, en hund med stor självständighet, dominans och skärpa.
Det är helt enkelt inte en nybörjarhund.

 

Coaching för dessa ägare vore kanske inte helt fel, vi har ju flertalet mycket duktiga instruktörer runt om i landet. Om det vore dessa som gav lite coaching till hundägarna angående hur de ska hantera sina hundar och hur man jobbar fram ett gott ledarskap så vore det kanske annorlunda.

 

Som det är idag så är det de ”dumma stackare” som sa ja till intruktörsutbildning som håller i de flesta nybörjarkurser, ofta har de inte så mycket erfarenhet och i vissa fall saknar de tom mycket av den grundläggande kunskapen. Dessa personer är inte till någon större hjälp för hundägare med rejäla hundar.

 

Och oftast är det just konflikthantering och ledarskap som saknas och då blir det problem. För att inte tala om allt ”puttinuttande” med hundarna och ägare som inte inser vad det är de har i kopplet, ett robust rovdjur och inte en sööööt nallebjörn.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kommentarer

aug
09

Helt riktigt! Håller med Angel till 100%
Titta mer på Cesar Milans program Mannen som kan prata med hundar på Tv och förstå hur viktigt det är med ledarskap.Det är tråkigt att vissa raser alltid ska svartlistas när det kan hända med vilken ras som helst.Det krävs mer information och utbildning hos våra hundägare och kanske en blick tillbaka på sej själv för att förstå varför hunden beter sej som den gör.

lena forsström , klockan:08:27

aug
09

Håller helt med. Känner massor av underbara rottisar men det är absolut ingen nybörjarhund. Kanske sticker ut hakan en aning när jag säger att jag rentav undrar om de flesta tjejer bör ha en rottishanne. Självklart finns det tjejer med tillräcklig pondus och kroppsstyrka, men hannarna är tuffa. Tikarna är som regel mkt mjukare. Jag som skriver är tjej, så det är verkligen ingen manschauvinism, utan bara ett konstaterande utifrån vad jag har noterat om rasen. Jag noterar att hunden som angrep var en hanne som hanterades av en kvinna...

Jag tycker att vi borde införa hundkörkort i Sverige i stället för att tala om förbud av den ena eller andra rasen. Inget körkort - ingen hund. Valp- och grundkurser borde vara obligatoriska och högre krav ställas på instruktörerna. Dessutom krav på mentaltestning av alla hundar, utom möjligen de små sällskapshundarna, typ mops, som ju inte kan göra skada ens om de mot förmodan försöker Smile

Visst skulle detta begränsa mängden hundar, men det är ok enligt mig. Det är ingen mänsklig rättighet att ha en hund utan ett privilegium och ett stort ansvar.

JN , klockan:08:27

aug
09

fy vilken idiotisk kommentar
Läs en gång till
Kvinnan ber den skadade "Hämta kopplet" samt "Spring" Ser du själv att det var en kass människa som ägde den hunden SPRING ??? efdter den omgång kvinnan fick

perra , klockan:08:27

aug
09

Det är min systerdotter det här och jag vet hur hemskt detta är för henne och hennes familj (man och två pojkar 4 och 6 år). Hon uttalar sig inte som expertvittne: Hon har VARIT MED OM DET.
Sen att det inte är själva rasens fel kan jag delvis hålla med om, men så länge det i landet finns dessa hundägare, som inte kan uppfostra dessa raser, så skall de inte få finnas här. Hörde igår att det finns en ras, som är avlad för att attakera vargar och björnar i bergen. 70 kg tung är den och den är nu tillåten att ha som sällskapshund i Sverige. Helt absurt.

Thyra , klockan:08:27

aug
09

Ojoj, mitt i prick!! Dina kommentarer angående instruktörerna som inte har någon som helst erfarenhet, som kanske har haft en enda hund och aldrig varit i närheten av konflikter. Men nu ska vi inte lägga hela bördan på Sbk och instruktörerna. Den som ska finnas till hands för hundägaren är ju faktiskt uppfödaren. Seriösa uppfödare ska finnas där för att vägleda och hjälpa sina valpköpare. Idag finns det en stor del oseriösa uppfödare som skiter i vad som händer efter att dom sålt valpen. Konstigt nog så köps det fler hundar på blocket än hos dom registrerade kennlarna. Varför?? Är det priset som är avgörande? Nog borde det vara viktigare att få en valp där man känner till denns hela härkomst och vet att föräldradjuren har genomgått mentaltester och har dokumenterade meriter och är väl fungerande individer ute i samhället. Vi vill inte ha individer som inte fungerar, och ingen är betjänt av sk vackra idioter. Det måste läggas stor vikt på mycket bra mentalitet hos föräldradjuren. Uppfödarna har ett stort ansvar att tillgodose dessa krav, för rasens bästa. Det måste bli en ordentlig upprensning av oseriösa uppfödare. Men till syvende och sist så är det konsumenten som väljer vem den ska köpa valp hos, så vi måste upplysa folk mer om vikten av kvalitet.

eva , klockan:08:27

aug
09

Dessutom så var rotten inte kopplad alls när hon var ute med den Den attackerade hade oclkså hunnit mött, och förbi när hunden rusade efter och angrep

perra , klockan:08:27

aug
09

Thyra: Poängen är att det inte är något fel på rasen rottweiler. Det är ingen kamphund. Den är inte avlad för att angripa människor. Även en schäfer eller golden retriever kan agera oberäkneligt och fel om den inte uppfostras rätt och har respekt för sin förare. Man kan inte förbjuda en mycket vanlig och trevlig ras för att det finns enstaka olämpliga hundägare.

Den andra ras du talar om är antagligen en ovtjarka. Dessa hundar är inte avlade till sällskap över huvud taget och saknar helt de egenskaper som krävs för att fungera i en familj. Att de inte bör tillåtas hur som helst är en helt annan sak.

JN , klockan:08:27

aug
09

Jag bara undrar ... Är ni medvetna om vad det kan komma att kosta den MATTEN som trodde att hennes hund var en ängel?????Det kan ju bli ganska dyrt att ha en hund som man inte har koll på

perra , klockan:08:27

aug
09

I tv4 programmet idag uttalade en uppfödare och expert sig med att kvinnan som äger rotten absolut inte skulle få skaffa hund mer
Jag råkar veta att den kvinnan har ytterligare en rottwail till fRÅGAN ÄR NÄR HON SLÄPPER LOSS DENNA HUND

perra , klockan:08:27

aug
09

hörde ikväll talas om ett nytt anfall från en hund som slutade lyckligt skönt det Hundens namn var RAMBO ?????????Är det inte det en riktig slagskämpe

perra , klockan:08:27

aug
09

Idag 27 aug står i Borås Tidning ytterligare en anklagelse mot rotte ägaren
LÄs själva
---
Kvinna misstänkt efter hundattack – ytterligare en person biten
Borås i dag 10:24 | Uppdaterad i dag 10:41

Ägaren till rottweilern som bet en kvinna svårt i Sjömarken misstänks för två fall av vållande till kroppsskada eftersom en annan person också blev biten.

LäS MER
Mia Jonson fick armarna sönderslitna av rottweiler

Det inträffade på ett motionsspår vid Lundaskog i juni och under utredningen om händelsen i Sjömarken upptäckte polisen samband.

BT har tidigare berättat om en kvinna som i början av augusti blev svårt biten av en rottweiler då hon varit ute och sprang i Sjömarken.
Hon blev huggen i både armar och ben och fördes med ambulans till sjukhus för vård.

Rottweilern ägdes av en kvinna i 60-årsåldern som inte lyckades hålla i hunden och förhindra attacken som var livsfarlig. Till polisen sa hon att hunden inte tidigare visat aggressiva tendenser, fast gärna ville gå fram och hälsa på andra personer.

Men kvinnan tros även ha varit ägare till en hund som anföll en man som var ute på ett motionsspår vid Lundaskog i juni. Även den gången var hunden en rottweiler.
Åklagaren anser att mannen och kvinnan som blev bitna bör få ett juridiskt biträde eftersom skadeståndsfrågorna kan bli komplicerade.
Efter händelsen i Sjömarken ville ägaren själv att hunden skulle avlivas.


Lennart Granberg
lennart.granberg@bt.se
Telefon: 033-700 07 59

perra , klockan:08:27

aug
09

Perra. vad är det du vill ha sagt?
Vad är din poäng?

Att denna typ av hund kräver erfarenhet och helst inte ska finnas i händerna på oerfarna ägare håller nog många med om.

Men att Rottweiller etc skulle vara något ondskefullt i stil med Baskervilles hund är bullshit och okunnigt.
Alla hundar är rovdjur, vissa typer med mer drifter och kräver förare som vet hur man hanterar den typen hund.

Angel , klockan:08:27

aug
09

just det Om du läser mitt inlägg en ggn till så upptäcker du nog min aggretion mot klåpare som inte kan handskas med den hund de har och klarar av ELLER HUR

perra , klockan:08:27

aug
09

jag hatar inte den hunden men den måste få en vettig ledare annars har den inr´te här att göra

perra , klockan:08:27

Kommentarer är stängt